Normal_hotel_personeel

De verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Met de verkiezing wil de SVH de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecabranche onder de aandacht te brengen. Ruim honderd leerbedrijven dingen mee naar de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2015. Dit meldt MissetHoreca.

De afgelopen weken konden mbo-scholen en leerlingen leerbedrijven nomineren voor de verkiezing. Een jury van beroepspraktijkvorming-coördinatoren, leermeesters en leerlingen zal de 105 genomineerde bedrijven in drie rondes beoordelen. De top 3 van bedrijven die zo ontstaat krijgt bezoek van de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca. Zij zullen de uiteindelijke winnaar bepalen die bekend wordt gemaakt tijdens de Horecava-beurs volgend jaar januari. De finale voor de verkiezing vindt plaats aansluitend op het NK Leerling-Leermeester op 12 januari 2016.

De SVH zet genomineerde leerbedrijven voor de verkiezing in de schijnwerpers. “Leermeesters zijn onmisbaar voor het opleiden van jongeren die de horeca in willen”, zegt directeur Ricardo Eshuis van SVH. De winnaar van de verkiezing krijgt een opleidingsbudget van 1000,- euro en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Ook zal een afgevaardigde van het winnende leerbedrijf betrokken worden bij het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de branche door de vaststellingscommissie.

© Nationale Onderwijsgids