Normal_jet_bussemaker__ii__minister_ocw_rijksoverheid

Minister Bussemaker van Onderwijs pleit voor meer diversiteit in het aanbod van studievormen. Dit deed de onderwijsminister tijdens een bezoek bij Windesheim Flevoland. Volgens Bussemaker verandert de arbeidsmarkt snel en vraagt dit om nieuwe onderwijsvormen. De tweejarige Associate degree (AD) zijn hier goede voorbeelden van, zegt Bussemaker. Dat meldt FlevoPost.

Tijdens het bezoek aan Windesheim Flevoland liet Bussemaker zich informeren over de ontwikkelingen rondom de nieuwe AD-opleidingen in Flevoland. De onderwijsminister ging in gesprek met de eerste lichting AD-studenten over hun ervaringen en sprak met ontwerpteams van AD-opleidingen over de aansluiting op de praktijk. Bussemaker zegt positief te zijn over de actieve manier waarop Windesheim Flevoland het werkveld in de regio betrekt bij de ontwikkeling van AD-opleidingen.

Volgens docenten van de hogeschool is bij de AD meer ruimte voor het aanleren van studievaardigheden. Vergeleken met het mbo leren de docenten de studenten meer procesmatig te denken en verder te kijken in de organisatie. Naar verwachting biedt Windesheim Flevoland vanaf september 2016 de AD Software developer. Hierbij werken ROC Flevolanden Windesheim Flevoland samen met het bedrijfsleven aan het curriculum van de opleiding. Ook gaan docenten van het ROC lesgeven in de AD om te zorgen voor een goede overgang vanuit het mbo.

© Nationale Onderwijsgids