Normal_opt_rocmnbb_import_ibase_maatschappelijkezorg_4496523.medium

Op 2 oktober staan van 10.00 tot 15.30 uur twee locaties van ROC Midden Nederland in Utrecht in het teken van de Nationale Ouderendag. Met verschillende activiteiten zetten de studenten van het Beauty College, het Gezondheidszorg College en het Welzijn College deze grote groep ouderen centraal. Dat meldt ROC Midden Nederland.

Verschillende studenten die stage lopen bij het interne stagebedrijf van het Welzijn College ‘Plein 373’ organiseren workshops en activiteiten. Bijvoorbeeld de workshop ‘The Sound of Music’ waarbij de studenten muziek maken met aandacht voor liedjes van vroeger. Het ‘Creative Recycle Centrum’ op de Vondellaan biedt met de workshop "Creabea" de mogelijkheid om onder begeleiding hippe, nieuwe dingen te maken met ‘waardeloze materialen’. Daarnaast kunnen de aanwezigen ook meedoen aan een proefles van de 55+ VUT Fitness groep. Deze senioren trainen wekelijks onder begeleiding van deskundige trainers van UKV De Halter. Ook diverse zorgverleners uit de wijk staan deze dag klaar om een gezondheidstest af te nemen. Tegelijkertijd ontvangen studenten van de opleiding Haarverzorging en Schoonheidsverzorging de senioren bij het Beauty College.

De Nationale Ouderendag werkt vanuit de gedachte dat de jongere generaties iets voor ouderen kunnen betekenen. Het is de ambitie van de Nationale Ouderendag om de komende jaren uit te groeien tot een landelijk evenement, met steeds een lokale insteek. De Nationale Ouderendag vindt iedere eerste vrijdag van oktober plaats.

© Nationale Onderwijsgids