Logo_gezonde-school_logo_cmyk11

Op 6 november vindt bij ROC A12 in Ede de werkconferentie 'Bewegen naar @GezondeSchoolNL #mbo' plaats. Medewerkers in het middelbaar beroepsonderwijs kunnen zich nu inschrijven voor deelname aan de conferentie. Staatssecretaris Martin Van Rijn van Volksgezondheid is aanwezig op de conferentie om het startsein te geven voor het project rookvrije schoolterreinen. Dit meldt de MBO Raad.

De werkconferentie is een initiatief van het platform Bewegen en Sport mbo. De conferentie is bedoeld voor medewerkers van mbo-scholen, zoals sportcoördinatoren, facilitair medewerkers, HRM-medewerkers, projectleiders en docenten maar ook voor beleidsmedewerkers van provinciale sportraden en GGD'en, Gezonde School-adviseurs, JOGG-regisseurs en andere regionaal betrokken partners.

Op het programma staat allereerst een presentatie van bewegingswetenschapper Mathieu de Greef van de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG. In zijn interactieve lezing zal De Greef ingaan op de effecten van gezond gedrag in het algemeen en van bewegen in het bijzonder op het lichaam en de werking van het brein. Vervolgens kunnen de aanwezigen deelnemen aan diverse workshops die door mbo-scholen die fungeren als koploper worden verzorgd. De onderwerpen die daarbij aan bod komen, zoals gezondheidsbeleid en educatie, passen bij de vier pijlers van de Gezonde School. Tot slot is er ruimte om de opgedane kennis te vertalen naar de situatie op de eigen school.

Meer informatie over het programma, aanmelden en kosten is te vinden op www.platformbewegenensport.nl.

© Nationale Onderwijsgids