Logo_christenunie

De ChristenUnie wil geen erotische posters in de buurt van scholen hebben. Posters van de lifestylebeurs KamaSutrA in Assen hingen de afgelopen week in de hele stad. Ook in de buurt van scholen. “Het past niet in het actieve beleid van Assen tegen loverboys en sexting”, vindt fractievoorzitter Bert Wienen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Jongeren werden in de hele stad geconfronteerd met posters waarop vrouwen staan afgebeeld als lustobject. “Ze hingen ook in bushokjes waar jongeren wachten om naar huis te gaan”, vertelt Wienen. De partij stelde gister schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Niet alleen de ChristenUnie, ook ouders vinden de posters niet nodig.

Op het moment zijn loverboys al veel in het nieuws, zoals het 16-jarige meisje dat in handen was van een loverboy en door meerder mannen is misbruikt. Dergelijke posters druisen juist in tegen het huidige beleid van Assen voor loverboys. “De gemeente doet heel wat op dit gebied. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld een brief gestuurd naar ouders. De wethouder gaf toen ook aan dat er overleg was met ouders en scholen”, aldus de partij. De beurs is inmiddels afgelopen en daarmee is een deel van de posters al weggehaald.


© Nationale Onderwijsgids