Logo_download__3_

MBO College Hilversum van het ROC van Amsterdam werkt aan een innovatieve manier om de rekenvaardigheid van haar studenten naar een hoger plan te tillen. Op de site van het MBO Leerportaal, leggen cabaretiers Edo Berger en Jasper Smit alles uit over breuken, procenten en meten. De uitleg wordt ondersteund door animaties. Dit meldt het ROC van Amsterdam. 

“Het rekenniveau is voor veel mbo-studenten een probleem,” zegt Liza Fahner, projectleider en opleidingsmanager Media en Vormgeving aan het MBO College Hilversum, “Wij willen onze studenten zo goed mogelijk voorbereiden op het reken-examen. Na overleg kwamen we op het idee voor het MBO Leerportaal. Door Edo en Jasper in te zetten is de stof veel toegankelijker dan bestaande instructievideo’s voor rekenen.”
 
Op het MBO Leerportaal krijgen de studenten uitleg over de onderdelen waar ze het laagst op scoren en kunnen ze oefenen met toetsen. Ze krijgen bovendien feedback op hun fouten. Docenten hebben via het portaal inzicht in de resultaten per klas en per leerling. Zo kan ook worden bekeken of klassen op specifieke onderwerpen zwak scoren zodat daarop gereageerd kan worden. 
 
Een voordeel van het MBO Leerportaal is dat studenten ook thuis in hun eigen tempo kunnen oefenen. "Op 1 februari start een pilot met 400 studenten en na de zomer kunnen alle studenten er mee aan het werk." Bovendien kan het in de toekomst ook voor andere vakgebieden worden ingezet. Fahner: "Met dit leerportaal zorgen we voor meer uniform onderwijs."
 
© Nationale Onderwijsgids