Logo_roc_van_twente

Tijdens de Week van de Mantelzorg kunnen medewerkers van het ROC van Twente diverse workshops volgen. Mantelzorg is een landelijk onderwerp en het ROC wil het onderwerp bespreekbaar maken onder haar medewerkers. Ook wil zij graag met medewerkers die Mantelzorger zijn in gesprek om te weten te komen hoe men de zorgtaak in combinatie met de werkzaamheden ervaart.  Dit alles om medewerkers bij te staan in het vinden van een goede balans tussen de organisatie van mantelzorgtaken en hun werk. 

Eén van de workshops is de Mantelzorgtest, waarin vragen aan de orde komen als ‘Hoe zwaar ben je nu eigenlijk belast?’ en ‘Gaat de combinatie met je werk nog goed?’. De test wordt begeleid door Jongenveer.nl. Aansluitend is er de workshop Druk met je mantelzorg, waarin met spelmateriaal de eigen mantelzorgtaken inzichtelijk gemaakt worden. Daarnaast nodigt het ROC van Twente haar medewerkers uit om in gesprek te gaan over vragen als ‘Wat heeft het ROC nodig om de combinatie werk en mantelzorg mogelijk te maken?’ en ‘Hoe kunnen mantelzorgers samen met het ROC als werkgever een bijdrage leveren aan een mantelzorgvriendelijk werkklimaat?’.
 
Voor studenten
Ook met studenten van het MBO College voor Mens & Maatschappij wordt stil gestaan bij de Week van de Mantelzorg. Zij bespreken het onderwerp in de les en kunnen deelnemen aan een schrijfwedstrijd. Hiervoor dienen ze een ervaringsverhaal te schrijven, bijvoorbeeld naar aanleiding van een stage of een ervaring uit eigen omgeving. Hiermee kunnen de studenten een diner voor twee winnen bij de Cas Spijkers Academie.
 
© Nationale Onderwijsgids