Normal_personal_trainer_assessing_a_client_s_goals_and_needs_as_they_write_a_fitness_programme

Gisteren ontvingen bij de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen van ROC Mondriaan in Delft de eerste studenten Lifestyle hun diploma. Zij zijn de eerste studenten in Nederland die zijn afgestudeerd als MBO Lifestyle trainer niveau 3.  Dit meldt ROC Mondriaan. 

De opleiding Lifestyle startte september 2011, anticiperend op een groeiende vraag vanuit de samenleving. De studenten worden opgeleid om mensen te begeleiden  naar een gezonde leefstijl. De opleiding richt zich met name op de rol van bewegen in combinatie met gezonde voeding. De studenten zijn opgeleid tot voedingsadviseur. 
 
Tijdens stages zoals Stichting Mooi, WZH en Participe Delft ontstonden mooie praktijkmogelijkheden voor de studenten zoals het adviseren van buurtbewoners en ouders over voeding voor zichzelf en hun kinderen. Met de inzet van de studenten Lifestyle werd zelfs een fitnessruimte geopend bij WZH Nieuw Berkendael. Zo werden gedurende de opleiding kansen gecreëerd. Het docententeam is trots op de bereikte resultaten en feliciteren de studenten van harte met hun diploma. 
 
 © Nationale Onderwijsgids