Logo_roc_van_twente_logo

Studenten van de opleiding Ondernemend Artiest van het ROC van Twente hebben drie korte speelfilms geschreven en geproduceerd. TV Enschede FM zendt deze drie speelfilms de komende zomerweken uit. 

Binnen de opleiding hebben de studenten van de specialisatie Theater het script en storyboard van deze speelfilms geschreven en gerepeteerd. Deze drie films zijn op locatie opgenomen en vervolgens gemonteerd. De filmmuziek is gemaakt door studenten van de opleiding Ondernemend Artiest in de richting Muziek.

De film Novia Lisa over vier hartsvriendinnen en hun zoektocht naar de ideale bruidsjurk wordt uitgezonden op 8 en 29 juli. Op 15 juli en 5 augustus komt de film Watskebeurt op tv, over twee mensen die vreemd gaan.  'Samen' is een dramatisch verhaal over de onbreekbare band tussen twee zussen en wordt uitgezonden op 22 juli en 12 augustus. Alle uitzendingen beginnen om 18.10 uur waarna vervolgens de films elk uur herhaald worden.

De opleiding Ondernemend Artiest van het ROC van Twente is een driejarige opleiding op MBO-niveau 4. Afgestudeerden van de richting Theater/Drama gaan aan de slag bij theatergroepen, in het onderwijs als theater-onderwijsassistent, in bijvoorbeeld het buurthuiswerk, de naschoolse opvang, als trainingsacteur, als regieassistent bij theaterproducties. Studenten met de specialisatie Muziek kunnen aan de slag als uitvoerend musicus, singer-songwriter, DJ, muziekproducer, musicus in orkesten/bands/combo’s, als organisator van bijvoorbeeld popfestivals of als manager van artiesten (impresariaat).

© Nationale Onderwijsgids