ROC Mondriaan

Het WK Hockey als één grote praktijkles. Zo ziet ROC Mondriaan het aanstaande sportevenement dat 1 juni officieel van start gaat in Den Haag. Met meer opleidingen dan ooit speelt het ROC een rol in de organisatie van het WK Hockey. Ruim 800 studenten van de school worden op heel veel plaatsen ingezet in een taak die past bij hun opleiding. Zo snijdt het mes aan twee kanten; het WK Hockey heeft de benodigde menskracht en de studenten doen praktijkervaring op die onmisbaar is bij het behalen van hun mbo-diploma. 

Haags Hockey Plein 
Ruim 200 studenten van de International Hotel and Management School en de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening zijn tijdens het gehele toernooi aanwezig op het Haags Hockey Plein als gastheer en gastvrouw in de bediening en achter de bar. Hiermee ondersteunen en verlichten ze de taak van het ervaren barpersoneel van de horecazaken aan het Plein. 
 
In en rondom het Kyocera- en Greenfield stadion
Zo’n 250 studenten van de School voor Orde en Veiligheid hebben een rol tijdens het WK Hockey. Ze draaien 100 diensten per dag in en rondom de stadions. Onder toezicht van een professioneel beveiligingsbedrijf dragen de studenten dragen bij aan de beveiliging en de hospitality tijdens het WK. Studenten van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen zijn tijdens het WK Hockey ballenmanagers en geven informatie over gezonde voeding in het Westland Greenhouse. Toerismestudenten worden ingezet als hostessen bij de ontvangst van gasten in de stadions. 
 
Activiteiten in de stad en regio 
Ruim 200 studenten van de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen helpen bij een groot aantal activiteiten zoals streethockey in verschillende Haagse wijken, gymlessen voor basisschoolleerlingen en de Stockeytour. Studenten van de School voor Toerisme en Recreatie lopen mee in het ambassadeursproject van de Gemeente Den Haag en ondersteunen de teamleiders bij de ontvangst van (buitenlandse) gasten op diverse punten in Den Haag.
 
Trots
Harry de Bruijn, lid College van Bestuur van ROC Mondriaan én van het bestuur Haags Hockeyplein is nu al blij en trots met de inzet: "We zijn een Haags ROC dat graag meehelpt Den Haag op de kaart te zetten en voor onze studenten en docenten is het een fantastische real-life praktijkomgeving." Eén van de studenten verwoordt het als volgt: "Dat ik bij kan dragen aan zo’n internationaal evenement, het is een geweldige praktijkervaring en nog leuk ook!"