Normal_tekenen_ontwerp_ontwerpen_design

Het ROC Mondriaan in Den Haag en het Hout- en Meubileringscollege uit Rotterdam tekenen volgende week een samenwerkingsovereenkomst voor de opleiding Interieuradviseur. De samenwerking moet meer mogelijk maken voor de opleiding om zo studenten beter voor te bereiden op een baan in de woonbranche.

Het ROC Mondriaan en het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur werken al sinds september vorig jaar nauw samen aan de opleiding Interieuradviseur. De overeenkomst moet het makkelijker maken om expertise en faciliteiten van beide mbo's doelmatig in te zetten.

Op de opleiding Interieuradviseur leren studenten alles over het geven van advies voor de inrichting van woon- en werkruimten. Ze leren technische vaardigheden zoals het maken van een plan voor elektra en verlichting en ze maken kennis met computerprogramma's voor het maken van bijvoorbeeld maquettes.

De eerste groep leerlingen is dit schooljaar gestart met de opleiding. Het Rotterdamse HMC verzorgt het onderwijs, de werving en administratieve kant van de opleiding en het Mondriaan in Den Haag levert de docenten en faciliteiten. Voor het schooljaar dat na de zomer start zijn inmiddels nieuwe aanmeldingen binnen.

Donderdag 15 april zullen bestuurslid Hans Camps van ROC Mondriaan en bestuursvoorzitter Frans Veringa van het HMC in Rotterdam hun handtekening zetten onder de samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vindt plaats op de School voor de Handel van ROC Mondriaan aan het Leeghwaterplein 72 in Den Haag.

© Nationale Onderwijsgids