Normal_koken_leerling
Het ROC Horizon College in Purmerend zal het komend schooljaar van start gaan met twee nieuwe horecaopleidingen op mbo-niveau 3. Het gaat om de opleidingen voor Zelfstandig Werkend Kok en Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw in de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL).
 

Volgens het ROC toonden vmbo-leerlingen die de voorlichtingsdagen bezochten grote belangstelling voor het horecavak. Zij hebben straks met de twee nieuwe opleidingen meer te kiezen in de regio Purmerend. Ook mbo-leerlingen niveau 2 hebben nu de mogelijkheid om door te stromen en zich verder te bekwamen in hun beroep. Volgens het Horizon College zijn de arbeidsmarktperspectieven in de regio voor de horeca goed en ook zijn er voldoende stageplaatsen beschikbaar.

Tijdens het eerste jaar van de nieuwe opleidingen kunnen leerlingen als ze dat willen ook negen weken lang meedraaien met het programma van de andere opleidingsvariant. De onderwijsinstelling wil er daarmee voor zorgen dat leerlingen kennis kunnen maken met beide specialisaties en zo een gedegen keuze kunnen maken tussen de opleidingen. Bovendien krijgen de leerlingen zo een bredere kijk op het werkveld in de horeca.

Donderdag 10 april organiseert het ROC Horizoncollege een Open Dag. Belangstellenden kunnen van 16.00 en 19.00 een kijkje komen nemen op de locatie in Purmerend. Meer informatie is te vinden op www.horizoncollege.nl of via telefoonnummer 0299-455313 en email DIA-Purmerend@horizoncollege.nl.

© Nationale Onderwijsgids