Rotterdamse estafettemars voor rechten van het kind

ROTTERDAM - Om 13.00 uur geeft wethouder Hugo de Jonge van de gemeente Rotterdam bij het starthuis aan de Coolsingel het startschot voor een grote estafettemars voor de rechten van het kind. Daarover bericht de website van het Albeda College.

Stichting Estafettemars voor de Rechten van het Kind (STERK) organiseert de mars voor de vijfde keer. Onder de deelnemers bevinden zich vierhonderd docenten en studenten van het Albeda College.

Aanleiding van deze mars voor de rechten van het kind is het terugdringen van kindermishandeling door een unieke koppeling te maken tussen wetenschap en praktijk. De mars eindigt bij het Debatcentrum Arminius. Daar opent presentator Andrew Makkinga een debatmanifestatie met bekende panelleden.

Morgen wordt in het kader van STRONG een conferentie over de rechten van kinderen georganiseerd. Mbo-studenten van het Albeda College en hun praktijkbegeleiders maken dan kennis met wetenschappers en andere professionals. Samen zullen zij zoeken naar vormen om kinderrechten te waarborgen.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres