Logo_roc_friese_poort_drachten

Op donderdag 7 november opent techniekambassadeur en ruimtevaarder André Kuipers het nieuwe gebouw voor techniek van ROC Friese Poort in Drachten. Techniek heeft de toekomst en krijgt de ruimte bij ROC Friese Poort. Techniekonderwijs is de startmotor voor jonge talenten èn volwassenen in een regio waar veel wordt geïnvesteerd in innovatie en ontwikkeling. Zij krijgen bij ROC Friese Poort de kans om te leren, innoveren en te ondernemen.

Het gebouw, dat ruimte biedt aan ruim 800 techniekstudenten en 65 medewerkers, is in architectonisch en technisch opzicht bijzonder te noemen. Het gebouw biedt een goede exposure van datgene wat techniek te bieden heeft. Zo zijn delen van de schacht open gelaten waardoor technieken zoals het leidingwerk en installaties zichtbaar zijn. Bovendien biedt de architectuur, het open en transparante karakter van het gebouw, in één oogopslag duidelijkheid over de opleidingen die er gevestigd zijn.

Het gebouw voor techniek maakt deel uit van de campus waar ROC Friese Poort Drachten aan bouwt. In 2012 werd het gebouw voor Kunst en Cultuur geopend. Nu opent het tweede gebouw de deuren: het gebouw voor techniek. In januari 2014 wordt gestart met de bouw van het derde gebouw, het gebouw voor de opleidingen Zorg en Welzijn die nu aan de Wetterwille in Drachten gehuisvest zijn. Daarna is het de beurt aan het gebouw voor de Economische opleidingen, Horeca en de Media-opleidingen. In 2017 zal de schoolcampus uit vier gebouwen bestaan. 

© Nationale Onderwijsgids