Normal_luchtvaartcollege_schiphol

KLM is de nieuwe partner van Luchtvaart College Schiphol (voorheen Schiphol College). Hiermee is het college nog krachtiger én slagvaardiger in het ontwikkelen en organiseren van ‘werken & leren’ voor de luchtvaartsector. Luchtvaart College Schiphol bundelt de krachten van de luchtvaart gerelateerde bedrijven, het beroepsonderwijs en de overheidsinstanties in de regio en versterkt de arbeidsmarkt op Schiphol.

Nieuwe directeur
Dionne Vorst is aangesteld als directeur van Luchtvaart College Schiphol. Zij vervulde hiervoor verschillende managementfuncties binnen HR bij KLM. Vorst volgt Jeroen Ankersmit en Judith Kronenburg op, die de functie van directeur deelden. Jeroen Ankersmit blijft naast zijn functie als directievoorzitter MBO College Airport en MBO College Amstelland actief betrokken.

Expertisecentrum voor ‘werken & leren’
Met de toetreding van KLM, de continue groei van haar netwerk en uitbreiding van haar programma’s, mag Luchtvaart College Schiphol zich het expertisecentrum voor ‘werken & leren’ in de luchtvaart noemen. Luchtvaart College Schiphol (voorheen Schiphol College) is een initiatief van Schiphol Group en ROC van Amsterdam, het is in 2007 gestart om ‘werken & leren’ in de luchtvaart mogelijk te maken.
Luchtvaart College Schiphol ontwikkelt werk- en leerprogramma’s. Het doel is enerzijds medewerkers in de luchtvaartsector de mogelijkheid bieden om te blijven beschikken over de gewenste kennis en competenties en anderzijds nieuwe instroom van medewerkers afstemmen op de behoefte van het bedrijfsleven, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het Werkgevers Service Punt Groot Amsterdam heeft een directe samenwerking met het Luchtvaart College Schiphol voor  de plaatsing van werkzoekenden die via een specifiek luchthaven gericht (BBL) opleidingstraject aan het werk gaan.

Bereikt in de afgelopen jaren
Sinds 2007 ontwikkelt Luchtvaart College Schiphol werk- en leerprogramma’s voor de luchtvaartsector, waaronder 8 nieuwe mbo-opleidingen als luchthavenbeveiliger, luchtvracht- en facilitair medewerker, 2 verkorte mbo programma’s  op maat voor airport retail en management assistent en 3 opleidingsportalen op maat voor bedrijven. Per jaar worden gemiddeld 600 studenten opgeleid, 300 studenten aan een stageplek geholpen en 1.000 werknemers getraind of geschoold.

Dionne Vorst, directeur Luchtvaart College Schiphol: “Luchtvaart College Schiphol bewijst met haar programma’s dat ze ‘werken & leren’ in luchtvaartsector verbindt. Mijn ambitie is hét centrum te worden waar iedereen die op de luchthaven werkt of wil werken terecht kan voor persoonlijke groei en met werkend leren zich weet te ontwikkelen.”
Edo de Jaeger, Voorzitter College van Bestuur ROC van Amsterdam: “Met de KLM aan boord krijgt het Luchtvaart College Schiphol meer kansen en mogelijkheden om invulling te geven aan het werken en leren op deze veelzijdige arbeidsmarkt.”
Camiel Eurlings, President-directeur KLM: “Ik geloof in het samenbrengen van de lucht-vaartpraktijk en beroepsonderwijs om zo een duurzame arbeidsmarkt op de luchthaven te bevorderen.”

Jos Nijhuis, CEO Schiphol Group: “Met KLM als nieuwe partner binnen Luchtvaart College Schiphol laat onze sector concreet zien de krachten te bundelen en verantwoordelijkheid te willen dragen voor duurzame werk-gelegenheid in de regio en in Nederland.”

Andrée Van Es, wethouder Amsterdam: “De samenwerking van Amsterdam met het Luchtvaart College, KLM, Schiphol en ROC van Amsterdam is een goed voorbeeld van gezamenlijk optreden van gemeente, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Samen maken we werk van het verbinden van Amsterdamse werkzoekenden met de werkgevers op de mainport.”
Voor meer informatie kijk op luchtvaartcolllegeschiphol.nl

© Nationale Onderwijsgids