roc a12 studenten veiligheidscheck arnhem

ARNHEM - Woensdag voerden ROC A12-studenten van de mbo-opleiding Orde & Veiligheid een veiligheidscheck uit bij vierhonderd winkels in Arnhem. Ze beoordeelden deze op twaalf risicofactoren.

In de Week van de Veiligheid (8-14 oktober) start het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een actiecampagne voor meer veiligheid in de winkels. Deze campagne, die loopt tot en met maart 2013, houdt in dat bij tienduizend winkels in Nederland een gratis veiligheidscheck wordt uitgevoerd.

De campagne ‘Hoe veilig is uw zaak? Doe de veiligheidscheck!’ is opgezet in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie. Doel is om winkeliers bewuster te maken van wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten.

Ook Arnhemse detaillisten kregen een gratis veiligheidscheck. Studenten van ROC A12 checkten ongeveer vierhonderd winkels. De aftrap van de veiligheidscheck in Arnhem werd gegeven door wethouder Luuk van Geffen, die zelf de eerste check uitvoerde bij D’Amore Bruidsmode.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres