Normal_ipad

ZWOLLE - Het Deltion College in Zwolle maakt als één van de eerste mbo-scholen van Nederland de overstap naar Microsoft Lync 2010. Dit is de meest recentelijk ontwikkelde software voor communicatieplatforms, zo meldt Computable. KPN Consulting assisteerde de school bij de overstap.

Met deze software worden studenten in staat gesteld om hun lesrooster via hun smartphone te bekijken, ze kunnen via de laptop documenten delen of op de tablet het lesmateriaal bestuderen. Waar studenten vroeger nog zo weinig mogelijk betrokken wilden zijn bij school en zelf wilden bepalen wanneer en hoe lang ze gingen studeren, willen ze tegenwoordig te allen tijde en overal in verbinding staan met school.

Het ROC Deltion College biedt opleidingen aan in drie verschillende sectoren: Techniek & Vormgeving, Gezondheidszorg, Welzijn & Sport en Economie & Dienstverlening. Met name de ict-opleidingen van de school staan hoog aangeschreven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij als een van de eerste onderwijsinstellingen deze service aanbieden.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen