6 juli 2012 om 17:17
< 1 min lezen

Chefkok Onno Kokmeijer leert leerlingen fijne kneepjes van het vak

AMSTERDAM - Onno Kokmeijer, chefkok van restaurant Ciel Bleu, verzorgde kort geleden workshops aan de 25 koppige groep (v)mbo'ers bestaande uit leerlingen van ROC Flevoland en Melanchthon Berkroden die zich hadden onderscheiden bij de SVH Horeca Roadshow die eerder dit jaar werd gehouden, zo meldt HorecaEntree.

De leerlingen hadden tijdens de SVH Horeca Roadshow een aantal culinaire workshops bij SVH Meesterkok Onno Kokmeijer in het Amsterdamse Okura-hotel gewonnen.

Chefkok Onno Kokmeijer verzorgde samen met Ronald Oud, chef-kok van Taste of Okura, de workshops waarin de (v)mbo-leerlingen les kregen in de bereiding van vlees en vis. Naderhand moesten ze hun eigen lunch maken.

Kokmeijer ziet zelf ook het nut in van de workshops: “Horeca is momenteel hot en de instroom voor horecaopleidingen is fantastisch. Maar de voortijdige uitstroom is ook hoog. Jongeren moeten zo vroeg mogelijk indrukken krijgen van horecawerk, om een overtuigde keuze te kunnen maken.”

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen

Relevante artikelen

Alles van mbo
    • MBO

    Verpleegkundestudenten uit Kampen nemen voor de vierde keer woonzorgcentrum in Assen over

    5 december 2025 om 10:21
    • MBO

    Duurzaamste mbo-instellingen 2025 bekroond tijdens Symposium Duurzaam Denken & Doen

    5 december 2025 om 08:47

Aankomende evenementen

09 Dec
Informatieavond, open huis en open lesmiddagen bij Gerrit Rietveld College
  • Utrecht
09 Dec
Open dagen
  • Zuid-Holland
10 Dec
Open huis of kijk- en doemiddagena TalentStad Beroepscollege
  • Overijssel