6 juli 2012 om 17:17
< 1 min lezen

Chefkok Onno Kokmeijer leert leerlingen fijne kneepjes van het vak

AMSTERDAM - Onno Kokmeijer, chefkok van restaurant Ciel Bleu, verzorgde kort geleden workshops aan de 25 koppige groep (v)mbo'ers bestaande uit leerlingen van ROC Flevoland en Melanchthon Berkroden die zich hadden onderscheiden bij de SVH Horeca Roadshow die eerder dit jaar werd gehouden, zo meldt HorecaEntree.

De leerlingen hadden tijdens de SVH Horeca Roadshow een aantal culinaire workshops bij SVH Meesterkok Onno Kokmeijer in het Amsterdamse Okura-hotel gewonnen.

Chefkok Onno Kokmeijer verzorgde samen met Ronald Oud, chef-kok van Taste of Okura, de workshops waarin de (v)mbo-leerlingen les kregen in de bereiding van vlees en vis. Naderhand moesten ze hun eigen lunch maken.

Kokmeijer ziet zelf ook het nut in van de workshops: “Horeca is momenteel hot en de instroom voor horecaopleidingen is fantastisch. Maar de voortijdige uitstroom is ook hoog. Jongeren moeten zo vroeg mogelijk indrukken krijgen van horecawerk, om een overtuigde keuze te kunnen maken.”

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen

Relevante artikelen

Alles van mbo
    • MBO

    Verbetering toegankelijkheid van onderwijsinstellingen is noodzakelijk

    3 oktober 2025 om 16:15
    • MBO

    Universitair onderwijs in Emmen weer een stap dichterbij

    3 oktober 2025 om 15:08

Aankomende evenementen

29 Oct
Jaarcongres Traumasensitief onderwijs
  • Noord-Holland
10 Nov
SURF Onderwijsdagen 2025
  • Zuid-Holland
20 Nov
Leerkrachtendag Burgerschap
  • Noord-Brabant