Juf kinderopvang geschept door Maserati waarvan bestuurder te hard reed

Kinderjuf Shanna van kinderopvang Up uit Rijkswijk stak op 2 juli 2021 de straat over met haar scooter en werd geschept door een Maserati. De 32-jarige Shanna werd ter plekke nog gereanimeerd, maar overlijdt uiteindelijk in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De rechtbank veroordeelt de bestuurder van de Maserati tot een werkstraf van zestig uur. De automobilist had volgens de rechter langzamer moeten rijden vanwege de drukte op de weg. Dat meldt Omroep West.


Op de Schaapweg, waar het ongeluk gebeurde, mag 50 kilometer per uur worden gereden. Of de Maserati harder reed dan de maximumsnelheid is lastig vast te stellen. Volgens de rechtbank is de automobilist te hard over de kruising gereden. Daarbij bracht hij het overige verkeer in gevaar. Met een dodelijk ongeluk als gevolg.

Kinderjuf bij kinderopvang Up 

Shanna was erg geliefd op kinderopvang Up. Zelf was ze moeder van een driejarig jongetje. De moeder van Shanna vertelde twee weken geleden aan de rechtbank hoe zij nu alle zorg op zich neemt. “De eerste schooldag, de zwemlessen. Het zijn mijlpalen die zijn moeder zou moeten meemaken.”

De bestuurder van de Maserati heeft een werkstraf van zestig uur gekregen vanwege gevaarlijk rijgedrag. Ook heeft de rechtbank hem een voorwaardelijke rijontzegging gegeven van een half jaar.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk