Peuters en kleuters wandelen samen met senioren de Wandel4daagse

Van 10 t/m 14 juni 2024 vond de jaarlijkse wandel4daagse in de gemeente Meerssen plaats. Dit bijzondere evenement brengt jong en oud samen voor vier dagen vol beweegplezier en waardevolle ontmoetingen. Gedurende deze dagen hebben groepjes kinderen en senioren samen gewandeld, met als hoogtepunt de feestelijk warming-up door Juvat Westendorp vanuit JOGG Nederland. Wethouder Sport en Bewegen Inge Smeets gaf samen met Juvat het startsein zowel in Bunde als Geulle. Dat meldt de gemeente Meerssen. 

En als je gaat bewegen, start je eerst met een goede warming-up. Niemand minder dan de bekende acteur, presentator, danser en choreograaf Juvat Westendorp zorgde voor een swingende warming-up. Wat een feestje was het! Zijn enthousiasme en energie zorgden ervoor dat iedereen goed voorbereid aan de wandeltocht begon. De muzikale afsluiting was in handen van een ensemble van Harmonie Bunde.

Een mooie en grote opkomst bracht jong en oud samen. Als blijk van waardering en deelname ontvingen alle deelnemers een medaille. Een lekker en gezond stuk fruit maakte het totaalplaatje compleet.

Scholen en kinderdagverblijven 

De wandel4daagse is een initiatief van de gemeente Meerssen in samenwerking met JOGG, Envida, Cicero Zorggroep en diverse scholen en kinderdagverblijven. De deelnemende peuters en kleuters komen van peuterspeelzaal Vliegje, Kinderopvang De Lindenburcht, Kinderdagverblijf Meneer Koekepeer, Openbare basisschool De Bundeling, basisschool Franciscus uit Bunde en basisschool Ondersteboven uit Geulle. Samen met senioren van zorgcentra De Wilgenhof uit Bunde en Ave Maria uit Geulle gingen zij op pad. Ook in andere woonkernen wandelden peuters en kleuters (maar dan zonder senioren). In totaal deden ongeveer 700 kinderen en senioren mee.

Door: Nationale Onderwijsgids