Kinderopvang werkt! maakt nieuwe RI&E-tool voor Arbo

De Risicomonitor dient momenteel als dé tool voor het maken van een actueel veiligheids- en gezondheidsbeleid of beleid omtrent Arbo. Maar vanaf januari 2025 komt er één tool voor het veiligheids- en gezondheidsbeleid voor de kinderopvang, gemaakt door VeiligheidNL, en één door Kinderopvang werkt! gecreëerde RI&E-tool voor het arbobeleid. Dit meldt Kinderopvang werkt!.

Op dit moment werken de organisaties hard aan het ontwikkelen van de tool. Kinderopvang werkt! wil dat beide tools goed aansluiten bij de praktijk en daarom gaat deze maand een pilot van start. Gebruikers kunnen hun inbreng leveren. Kinderopvangorganisaties die willen meedoen kunnen zich aanmelden voor de pilot die op 15 juni van start gaat en op 15 augustus weer stopt.

Gratis gebruikmaken van de tool

Deelnemers van de pilot zullen hier ongeveer twee keer 3 uur aan besteden en worden gevraagd om de nieuwe omgeving te testen en hierover een korte enquête in te vullen. Pilotdeelnemers mogen in 2025 een jaar lang gratis gebruikmaken van de RI&E-tool voor Arbo van Kinderopvang werkt!. Aanmelden voor de proef kan hier.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky