Borstvoeding op de kinderopvang: nieuwe infosheet van BOinK

De nieuwe informatiesheet van BOinK bevat informatie voor moeders die borstvoeding willen geven als hun baby naar de opvang gaat. In de infosheet staat onder meer hoe de kinderopvang omgaat met het geven van moedermelk. Dit meldt BOinK.

Ouders die een baby hebben die bijna naar de kinderopvang gaat, kunnen zich met de informatiesheet voorbereiden op het geven van borstvoeding terwijl hun kindje op de opvang is. Het is voor ouders vooral belangrijk om te weten dat de manier van voeden anders is bij baby’s die borstvoeding krijgen dan bij baby’s die kunstmelk krijgen.

Borstvoeding op locatie

Soms is het bovendien mogelijk om zelf te voeden op de groep, maar dat moeten ouders bij hun locatie vragen. Daarvoor is natuurlijk wel een geschikte ruimte nodig om rustig borstvoeding te kunnen geven. Moeders die hun baby moedermelk willen geven via de fles, moeten hun kindje eerst leren uit de fles te laten drinken.

In de infosheet staat ook informatie over drinkgewoonten van baby’s, het meegeven van moedermelk en de rol van de oudercommissie. Meer weten? Lees dan hier dan de informatiesheet Borstvoeding op de kinderopvang van BOinK.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky