Overgangscao Kinderopvang kan rekenen op volledige steun leden BMK

Op 1 juli 2024 gaat de nieuwe cao Kinderopvang in. De leden van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) hebben deze week unaniem hun steun hiervoor gegeven. Nu is het alleen nog wachten op de uitkomsten bij vakbonden, FNV, CNC en Branchevereniging Kinderopvang die op 13 mei de Algemene Ledenvergadering heeft. Dit meldt BMK. 

Eind april bereikt CNV, FNV en werkgeversorganisaties BK en BMK een onderhandelaarsresultaat voor een kortlopende nieuwe cao in de kinderopvang. De nieuwe cao heeft een looptijd van slechts 6 maanden en er is een loonsverbetering van 2,5 procent afgesproken. Deze bestaat uit een verhoging van de eindejaarsuitkering van 1 procent en een structurele loonsverhoging van 1,5 procent per 1 november 2024.

Cao van de toekomst

Komend najaar zitten alle partijen weer bij elkaar om een langdurige cao voor de kinderopvang te bespreken. In de huidige kortlopende cao is afgesproken dat de werkgevers en vakbonden de bouwstenen gaan onderzoeken voor de cao van de toekomst. De belangrijke vraag die beantwoord moet worden: of en hoe kunnen collectieve cao’s interprofessioneel werken bevorderen en de arbeidsmarkttekorten helpen oplossen?

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky