Twee kinderopvanglocaties zonder registratie in Utrecht gesloten

Een voorschoolse opvang in de Utrechtse wijk Overvecht en een buitenschoolse opvang in Leidsche Rijn zijn per direct gesloten. De opvanglocaties waren niet te vinden in het Landelijk Register Kinderopvang. De gemeente Utrecht kijkt nu of er nog meer kinderopvangcentra in de stad te vinden zijn zonder vergunning. Dat meldt RTV Utrecht.

Een kinderopvang openen is niet toegestaan zonder registratie. Het is namelijk niet mogelijk om de kinderopvang te beoordelen op kwaliteitseisen als deze nergens staat ingeschreven.

Onderzoek 

De Inspectie Kinderopvang startte het onderzoek nadat ze een melding kregen vanuit de gemeente Utrecht. Zes kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar werden opgevangen op de locatie in de wijk Overvecht. De kinderopvang had de naam Particuliere Voorschool. De opvang is dezelfde dag nog door de mede-eigenaar opgedoekt.

Aan de locatie in Leidsche Rijn werden twintig kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar opgevangen. Wethouder Eelco Eerenberg snapt dat het opdoeken van de opvang ingrijpend is voor kinderen, ouders en de medewerkers. “Maar opvang zonder registratie is niet verantwoord.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk