Eigen voedselbosje voor basisschool en kinderopvang Humankind

In Bocholtz hebben de plaatselijke basisschool en kinderopvang Humankind sinds begin maart een eigen voedselbosje. Uit deze voedselbosjes groeien dertig verschillende planten. Het zit vol met verschillende soorten bomen, struiken en kruiden. Deze zijn allemaal deels of zelfs helemaal eetbaar, aldus de Limburger.

Leerlingen van de basisschool plantten de bosjes samen met de kinderen van de opvang, Dit is ook in samenwerking gegaan met IVN Natuureducatie. De voedselbosjes zijn allemaal geplant op het schoolplein.

Wethouder Bocholtz 

Wethouder Hub Hodinius was ook aanwezig tijdens het aanleggen van de bosjes. Hij opende officieel het voedselbosje. Hodinius geeft aan dat kinderen door het voedselbosje op een uitdagende en vernieuwende manier leren hoe voedsel groeit. En daarbij ook leren waarom het proces op deze manier goed is voor de natuur en het klimaat. Daarbij doen ze ook verschillende ontdekkingen volgens de wethouder, waaronder hoe de diverse planten smaken en welke delen je ervan kunt eten en welke absoluut niet. ‘’Zo kun je vruchten plukken, maar er groeien ook eetbare bloemen en bladeren. Bij het bosje hoort ook educatief materiaal, waar de school zelf mee aan de slag gaat.’’

De komende tijd gaat IVN Natuureducatie met allerlei verschillende partners, dertig voedselbosjes aanleggen in de gehele regio Zuid-Limburg.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema