Pand Kinderopvang Mowgli sneller gesloopt dan verwacht, en nu?

Kinderopvang Mowgli in Vught zit na de zomer misschien zonder gebouw. Er zijn namelijk plannen om het pand te slopen en er een woonwijk te bouwen, inclusief nieuwe locatie voor de opvang. Ontwikkelaar BPD zegt hier komende zomer de eerste stappen in te willen nemen. Op Kinderopvang Mowgli zitten driehonderd kinderen die straks misschien tijdelijk geen plekje meer hebben. Dit meldt het Brabants Dagblad.

BPD gaf Mowgli de mogelijkheid om een bouwkavel te kopen en is daar destijds ook meteen mee aan de slag gegaan, zegt directeur Roel Vugts van de kinderopvang. De mogelijkheid was geboden om direct van de huidige locatie over te stappen naar de nieuwe. Maar omdat het plan van de ontwikkelaar vertraging opliep, wil deze verloren tijd inhalen en in de zomer met de sloop beginnen. Kinderopvang Mowgli is ondertussen druk op zoek naar alternatieven, maar is al afgewezen bij twee. De gemeente heeft ook geen plekken beschikbaar voor de opvang.

Direct overstappen op nieuwbouw

Mogelijk komen er noodlokalen op de huidige locatie of gaat Mowgli naar een gebouw op het Kentalisterrein in Sint-Michielsgestel waar BPD ook bouwt. “De wens van ouders, kinderen en personeel van Mowgli is vanzelfsprekend om vanuit het huidige gebouw direct over te stappen naar de nieuwbouw.” BPD heeft inmiddels toegezegd met een goede oplossing te komen, waar over enkele weken meer duidelijkheid over is.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky