Buitenschoolse opvang Scheemda moet geluidsscherm plaatsen

De buitenschoolse opvang (bso) De Bosbengels in Scheemda moet van de gemeente Oldambt een geluidsscherm plaatsen. De Raad van State heeft de gemeente hierin gelijk gegeven. Bewoners van een woning aan de Bosweg hebben namelijk te veel last van de bso. Het scherm zou helpen om het geluid te verminderen. Dat meldt RTV Noord. 

De eigenaresse van de Bosbengels was het niet eens met het scherm en spande de rechtszaak aan. De bso wilde uitbreiden aan de Bosweg. Daar kregen ze van de gemeente Oldambt eerst geen vergunning voor. Nadat de bso gelijk kreeg van de rechtbank Noord-Nederland, kregen ze alsnog de vergunning.

Prognose-onderzoek 

De gemeente gaf wel aan dat er een geluidsscherm moest komen en dat scherm staat er inmiddels ook. De Bosbengels heeft dit zelf betaald. De eigenaresse van de bso kreeg van de gemeente te horen dat het scherm nodig was voor een prognose-onderzoek, maar volgens haar was dat onderzoek niet geldig.

Kleiner scherm 

Toch heeft de opvang wel een kleine overwinning behaald. De gemeente Oldambt had namelijk aangegeven dat het geluidsscherm zo’n 40 meter lang moest zijn, maar daarbij hield het geen rekening met de bebouwing in de omgeving. De lengte van het scherm is inmiddels aangepast van 16,95 meter.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk