Kinderdagverblijf Billie heeft last van ratten en hondenpoep, maar de oplossing is nabij

Kinderdagverblijf Billie in het Westerpark te Amsterdam is weer een stap dichter bij de oplossing tegen hondenpoep en ratten. Ze willen het hondenpad dat naast het verblijf ligt gaan verplaatsen. Het bestuur van stadsdeel West trekt 75.000 euro uit om het loslooppad te verplaatsen. Dat meldt De Westkrant.

Medewerkers van het kinderdagverblijf dienden vorig jaar een petitie in met handtekeningen voor verplaatsing van het hondenpad. De speelplek werd door het pad alleen maar smeriger en onveiliger vanwege de loslopende honden. Het kinderdagverblijf had vaak last van onaangekondigde gasten, want de viervoeters liepen soms gewoon naar binnen.

Ratten 

De speelplek schijnt ook veel last te hebben van ratten. De poep van de honden trekt deze knaagdieren namelijk aan. De kinderen van het kinderdagverblijf mogen alleen binnen eten, dus de ratten komen volgens de directeur niet op overgebleven broodkorstjes af.

Afscheiding tussen speelplek en hondenpad 

Dat er overlast is ontstaan vanwege de hondenuitwerpselen en ratten is niet te ontkennen, aldus het stadsdeel. Het loslooppad verleggen zorgt wel voor extra hoge kosten, dat komt mede doordat het pad vlak bij de spoorbaan ligt. Tussen de speelplek van het kinderdagverblijf en het pad moet een afscheiding komen. Daarom verwacht het stadsdeel van Billie dat zij ook een duit in het zakje doen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk