Celstraffen tot zeven jaar voor verdachten van drugslab boven kinderdagverblijf

Vijf verdachten van een illegale drugsfabriek boven een kinderdagverblijf in Amsterdam hebben dinsdag te horen gekregen dat ze drie tot zeven jaar cel krijgen. Dat meldt NU.nl

De cocaïnewasserij zat op de vierde verdieping van een Amsterdams appartementencomplex op het Haveneiland. In mei 2021 werd het drugslab ontdekt. Een paar dagen daarvoor waren ze net begonnen met opbouwen.

Cocaïne

In het huis van een van de verdachten werd een boodschappentas met 21.000 euro erin gevonden. Deze verdachte is volgens het Openbaar Ministerie het brein achter de operatie. Drie andere verdachten zouden speciaal naar Nederland zijn gekomen om in de cocaïnewasserij te gaan werken. Volgens de politie hebben de verdachten hier geen gezin, werk of huis.

Drugslab boven kinderdagverblijf 

In het appartement zelf lag zo’n 360 liter aan chemicaliën en goederen voor de productie van cocaïne. De buurtbewoners en ouders van de kinderen van het kinderdagverblijf waren erg boos toen bekend werd dat er een drugslab in het gebouw zat. Tegen de huurder van het appartement is een gevangenisstraf van twee jaar geëist, het OM beschouwt hem medeplichtig.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk