Grote zorgen bij bewoners van nieuwbouwwijk om komst kinderopvang

Bewoners van nieuwbouwwijk De Klaarbeek in Epe maken zich zorgen over de komst van een nieuwe kinderopvang. Ondanks dat zo’n nieuwe locatie broodnodig is, vrezen ze voor verkeersonveiligheid en drukte op de parkeerplaatsen. Dit meldt De Stentor.

Epe scoort relatief slecht op het aantal kindplaatsen op kinderopvangcentra. Er zijn lange wachttijden en inwoners moeten hun kind regelmatig naar een opvangplek buiten hun gemeente brengen. Nieuwe locaties in de gemeente zouden dus gewenst moeten zijn. Nieuwbouwwijk De Klaarbeek zou bij uitstek geschikt zijn hiervoor, gezien het aantal kinderen dat er woont. De crux: op de uitgekozen locatie is het op spitsuren al druk. De komst van de kinderopvang legt daar extra druk op.

Snelle rijders en parkeerdrukte

In de wijk worden de snelheidsregels al structureel overschreden en de parkeerdruk is nu al groot. Het speelveldje voor kinderen is niet zo groot en met de komst van de kinderopvang gaat daar nog een stukje vanaf. Daarbij is er ook geen doorgaande weg, dus auto’s die er weer weg willen moeten omkeren vlak naast het fietspad met veel kinderen op de fiets. Kortom, genoeg klachten vanuit bewoners om tegen de komst van kinderopvang De Hof te zijn. Jeroen Prommenschenkel van de kinderopvang, de investeerder en de gemeente zoeken samen naar een oplossing, wellicht een eigen terrein met parkeerzone of een veilige keerlus. “Zodat niemand verder de wijk in hoeft en we tegelijk voorkomen dat verkeer kruist met het fietspad.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky