Man met strafblad werkt met vervalst diploma twee dagen bij een BSO

Een man van 22 jaar heeft vorig jaar zijn papieren vervalst en vervolgens een paar dagen bij een buitenschoolse opvang gewerkt. Daar viel hij al snel door de mand en onlangs verscheen de man voor de rechter. Dat meldt Kinderopvang Totaal. 

De man gaf aan dat hij niet meer wist wat hij met zijn leven moest doen. Vrienden van hem werkten in de kinderopvang en hadden tegen hem gezegd dat ze een diploma voor hem konden regelen zodat hij ook in de opvang kon gaan werken. De man is daarna alles gaan regelen wat hij nodig had, zoals een diploma en een cv. Uiteindelijk is de man na twee dagen gestopt met werken, vanwege het schuldgevoel dat hij kreeg.

Vervalst diploma 

Er werd later nog een onderzoek gedaan naar de man zijn diploma en daaruit bleek dat het vals was. Toen werd er een melding gedaan bij de politie en daar bekende de man alles. De BSO waar de man werkte kreeg een boete van 8000 euro, zij hadden namelijk iemand aangenomen die geen diploma had. De opvang heeft de boete doorgegeven aan het uitzendbureau dat de man hielp aan een contract bij de BSO.

Wapenbezit 

De man was eerder al eens veroordeeld voor wapenbezit. Er werd een bb gun (een balletjespistool dat bijna niet te onderscheiden is van een echt pistool) werd tijdens een controle gevonden in zijn auto.

Taakstraf 

Uiteindelijk heeft de rechter besloten dat de man een taakstraf krijgt van 90 uur. Er was 180 uur geëist, maar de rechter zag dat de man inmiddels op het rechte pad terecht was gekomen met zijn nieuwe baan als zonnepanelenlegger.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk