Verdachte oppas naast kindermisbruik nu ook vervolgd voor misbruik van dieren

De oppas uit de gemeente Schagen die wordt verdacht van misbruik van een oppaskindje van hem, wordt ook vervolgd voor het misbruiken van dieren. Het gaat om een varken en twee honden, maakte het Openbaar Ministerie bekend bij de tweede niet-inhoudelijke zitting in de zaak tegen de 24-jarige Julian F. in de rechtbank bij Schiphol.

Zondag is een hondenbezitter, wiens hond zou zijn misbruikt, aangehouden in Midden-Nederland en zijn hond is in beslag genomen. De man zou zijn huisdier hebben aangeboden aan F. Hij zal apart worden berecht in zijn eigen regio. F. zou ook zijn eigen hond hebben misbruikt.

Seksuele handelingen met dieren 

Het OM heeft besloten om F. ook te vervolgen voor deze seksuele handelingen met dieren. Uit onderzoek naar de chats van de verdachte is volgens de officier van justitie gebleken dat F. jarenlang dwangmatig op zoek was naar seksuele contacten met mannen die dieren houden.

"Die vond hij gemakkelijk in heel het land", vertelde de aanklager maandag in de rechtbank. "Zo had hij 273 contacten opgeslagen met het woord boer, 173 met het woord reu, 77 met het woord koe, 35 met het woord paar, 25 met het woord paard, 25 met het woord varken. En hij had 19 contacten opgeslagen met het woord hond."

Dierenhouders 

F. heeft volgens de officier van justitie extreme seksuele fantasieën uitgewisseld met dierenhouders. "Het zorgelijke is dat hij naast particuliere dierenhouders contact met had met professionele dierenhouders, zoals veehouderijen, maneges en dierenfokkerijen in het hele land."

Het dierenmisbruik wordt apart onderzocht. Als dierenhouders, waaronder mogelijk ook de varkenshouder van het misbruikte varken, worden vervolgd, zullen ook zij worden berecht in hun eigen regio.

Pieter Baan Centrum 

De man zal worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor psychisch onderzoek. Hij stond als op de wachtlijst, maar de opname werd door de nieuwe verdenking opgeschort.

Door: ANP