Normal_afbeelding-1

Weet jij al waarom je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten moet? Of welke andere verzekeringen van belang zijn voor het goed kunnen runnen van jouw bedrijf? Veel ondernemers weten wel hoe ze een bedrijf op moeten starten, maar niet welke verzekeringsmogelijkheden er zijn om zo veel mogelijk schade te kunnen dekken. Vooraf moet je daarom een lijstje maken van alle mogelijkheden en wat deze precies inhouden. Niet alleen kan het jou helpen om financieel alles op een rij te hebben, ook zorgt het voor meer rust en minder financiële risico’s in de toekomst. Lees daarom snel verder om te zien welke verzekeringen onmisbaar zijn. 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schadeclaims

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten is de eerste stap in de goede richting. Het is namelijk de verzekering waarmee je eventuele schade bij gevaarlijke situaties, letsel en schade kan dekken. Denk bijvoorbeeld aan een koffiehuis, waar een van de medewerkers koffie over een klant morst. Wel zo fijn als de kosten hiervan gedekt worden door een verzekering en je niet meer voor verrassingen staat. De verzekering dekt niet alleen de claim die deze klant indient om de kleding te vervangen, maar kan ook de bijkomende juridische kosten dekken. Jij kan je blijven concentreren op de werkzaamheden, terwijl alles achter de schermen voor jou opgelost wordt. 

Eigendommen beschermen met een eigendomsverzekering

Een andere verzekering die je niet over het hoofd mag zien, is een eigendomsverzekering. Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt, je hebt te allen tijde eigendommen die je wilt beschermen. De producten en alles wat erbij komt kijken zijn beschermd tegen brand, diefstal en stormen. Alle verrassingen liggen op de loer en niets is zo fijn als alles dan goed beschermd is en je de financiële lasten niet zelf hoeft te dragen. Houd er wel rekening mee dat persoonlijke eigendommen niet onder de dekking vallen. 

Ontevredenheid van klanten gedekt met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Geef je vaak adviezen of wordt jouw expertise gebruikt in een project of zaak? Dan moet je dit ook goed beschermen. Hier komt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering om de hoek kijken. Als een klant beweert dat jouw advies tot financiële schade heeft geleid, kan jou dit namelijk duur komen te staan. De verzekering verdedigt jou en kan jou beschermen tegen claims van ontevreden klanten. Kijk daarom goed of deze verzekering bij jouw beroep past en hoe je kunt voorkomen dat de juridische schadeclaims jou aan een flinke kostenpost helpen. 

De belangrijke arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een laatste verzekering, en zeker niet onbelangrijk, is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je bent vaak het kloppend hart van het bedrijf en zonder jou kan het bedrijf niet draaiende blijven. Als je plotseling niet meer kan werken, door bijvoorbeeld letsel of een ziekte, wil je toch geld binnenkrijgen. Dankzij deze verzekering voorkom je dat jouw inkomen stil komt te liggen en kan het jou helpen om met een gerust hart uit te zieken en te herstellen van het letsel. De vaste lasten betaal je gewoon vanuit deze verzekering en de stress verdwijnt als sneeuw voor de zon.