Normal_kindergarten-or-preschool-play-room-baby-girl-cl-2021-12-09-02-42-25-utc

In Blaricum zorgt kinderdagverblijf Blooming voor problemen. Volgens sociale media ervaren buurtbewoners geluidsoverlast van huilende kinderen en luide verzorgers. Vooral het feit dat kinderen buiten in ‘konijnenhokken’ liggen te slapen zorgt voor veel verontwaardiging. Dit meldt NH Nieuws.

Deze hokken zijn blijkbaar bestemd voor slapende kinderen, maar volgens buurtbewoners zijn ze klaar wakker wanneer ze hierin geplaatst worden, en huilen en krijsen ze de boel bij elkaar. De geluidsoverlast zou tevens versterkt worden door de schreeuwende medewerkers.
 
Volgens directrice Jessica de Vink worden de kinderen niet in konijnenhokken opgesloten, maar begrijpt dat mensen dit in eerste instantie zien. De buitenbedjes worden namelijk afgesloten met een hor, waardoor het lijkt alsof deze compleet dicht zitten. De Vink zegt dat ze zeer comfortabel en veilig zijn, en dat de kinderen hier heel goed in kunnen slapen. 

Geluidsoverlast

Tevens probeert de kinderopvang geluidsoverlast zo laag mogelijk te houden. "Wij letten heel erg op krijsende baby's, daar houden we zelf ook niet van en het is niet goed voor het kind", legt De Vink uit, "Maar baby's communiceren wel via gehuil, dat hoort er soms bij. Maar we monitoren dit heel goed."
 
Volgens het verblijf slapen de kinderen niet constant buiten en schreeuwen de leidsters ook niet naar hen. Daarentegen is het mogelijk dat de geluidsoverlast wel vanuit de omgeving komt. Direct naast de kinderopvang is een speeltuin aangelegd, waar veel kinderen tijdens de zomer spelen.
 
De directrice heeft de klachten al eerder voorbij zien komen. In een poging om deze op te lossen heeft zij de buurtbewoners uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij het verblijf. Echter is er tot nu toe nog niemand langs geweest.
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch