Advocate toeslagenouders hoopt op inzet demissionair kabinet

Ondanks de val van het kabinet-Rutte IV hoopt advocate Eva González Pérez dat het demissionaire kabinet zich blijft inzetten voor een snellere oplossing voor gedupeerden van het schandaal met de kinderopvangtoeslag. Daarbij zegt ze: "de val van het kabinet helpt toeslagengedupeerden niet." Pérez was degene die de affaire aan het licht bracht.

Op de persconferentie waar Rutte de val van zijn kabinet vrijdagavond toelichtte, zei hij er alles aan te doen "om ervoor te zorgen dat alle stappen worden gezet in de opvolging van het schandaal". Ook demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) belooft zich te blijven inzetten hiervoor. "Het herstel voor gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslag mag geen vertraging oplopen door de val van het kabinet", schrijft ze op Twitter.

Vertraging voor aangepaste wet- of regelgeving 

Volgens Pérez verliep de hersteloperatie al traag en zal de val van het kabinet daar niks aan veranderen. "Wel kan niet worden uitgesloten dat eventueel benodigde nieuwe of aangepaste wet- of regelgeving nu vertraging kan oplopen."

Door: ANP