Na extra GGD-inspectie Arnhemse kinderopvang goedgekeurd

Kinderopvang De Toverburcht in Arnhem, waarop vrijdag 10 maart een jong kindje overleed, is na een extra inspectie van de GGD goedgekeurd. Het is nog altijd niet duidelijk waaraan het kindje is overleden. Op dit moment doet het OM daar nog onderzoek naar. Dat meldt Kinderopvang Totaal. 

Uit de extra GGD-inspectie blijkt dat De Toverburcht aan alle veiligheidseisen voldoet. De medewerkers hebben de juiste papieren en er staan voldoende medewerkers op de groep. De ruimte voldoet ook aan de eisen die in de Wet Kinderopvang staan. Over de toedracht van het incident gaat de GGD niet, dat is aan het OM. Het OM is nog altijd druk bezig met het onderzoek naar wat er die middag precies is gebeurd en naar de protocollen die zijn uitgevoerd.

Duidelijkheid over toedracht van overlijden 

De politie sprak eerder van een ‘medisch incident’. Dat riep zorgen op, omdat in dat geval het overlijden vaak veroorzaakt is door verwijtbaar en/of onzorgvuldig handelen van een zorgverlener. Skar-woordvoerder Ries van den Heuvel zei tegen de Gelderlander dat hij niet wist of er ooit duidelijkheid zal komen over de toedracht van het overlijden. “Misschien geeft het onderzoek van het OM daartoe aanleiding, maar misschien ook niet. Dat moeten we te zijner tijd samen met de ouders bekijken.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk