GGD sluit kinderopvang in Amsterdam na wantoestanden

Kinderopvang Het Droombos, onderdeel van Robinson Kinderopvang, is door de GGD gesloten. De toezichthouder ontving diverse meldingen over wantoestanden op de crèche. Pedagogisch medewerkers zouden niet reageren op huilende kinderen, in een stoel zitten met de rug naar de groep gericht én baby’s zouden op een ijskoude vloer liggen. De GGD heeft hier een rapport over opgesteld en vindt dat de toestanden konden leiden tot een emotioneel onveilige situatie. Dit meldt Hart van Nederland op basis van een artikel in Het Parool.

Volgens een moeder die aan het woord komt, had de kinderopvang op een gegeven moment camera’s geplaatst ter vervanging van extra ogen op de groep. Ouders probeerden het erover te hebben met de directie, maar slaagden daar niet in. De moeder heeft haar kind van de opvang gehaald.

Streng toezicht

De directeur van Robinson Kinderopvang stelt dat het landelijk personeelstekort in de sector en het strenge GGD-toezicht de oorzaken van de wantoestanden zijn. Of er bij de drie overige locaties in Amsterdam en Amstelveen maatregelen worden genomen is niet bekend.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky