Kinderopvang in Terwijde moet de deuren sluiten van de inspectie

De buitenschoolse opvang Fantaziehuis Waterwin in Terwijde is gesloten door de Inspectie Kinderopvang Utrecht. De opvang moest per direct voor minimaal zeven dagen dicht. Dit meldt DUIC.

Er heerst al langer ontevredenheid over de opvang onder de ouders. Zo zouden er problemen zijn in de communicatie naar de ouders toe en met de bezetting door het personeelstekort.

De eigenaar van de opvang moet in een week tijd met een plan van aanpak komen om te laten zien hoe de locatie weer kan voldoen aan de eisen van de Wet kinderopvang. Als er niet aan wordt voldaan, gaat de opvang langer dicht.

Overvol

Een woordvoerder van de organisatie geeft aan dat er regelmatig geen ruimte was voor de kinderen, maar dat de ouders niet op de hoogte hiervan waren waardoor de kinderen wel gebracht werden. Er zou via een speciale ouder-app geïnformeerd zijn, maar niet alle ouders lazen de berichten op tijd.

De medewerkers van de opvang moesten vervolgens weer de ouders bellen om aan te geven dat de opvang vol zit, waardoor zij niet met de aanwezige kinderen bezig konden zijn. Daarnaast zouden er meer kinderen aanwezig zijn geweest in de opvang dan toegestaan is.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer