Voorleesdagen in Amstelveen gestart, peuters op monsterjacht met wethouder

De Nationale Voorleesdagen zijn weer gestart. De peuters van kinderopvang Compananny zaten daarom lekker in hun pyjama in de voorleestent. Daar werden ze voorgelezen door wethouder Floor Gordon. Zij las enthousiast voor uit het prentenboek van 2022 ‘Maar eerst ving ik een monster’. Voorlezen is belangrijk, volgens de wethouder: ‘Met voorlezen versterk je het taalinzicht, de concentratie en de fantasie van je kind. Samen lezen versterkt je band en het is natuurlijk heel erg leuk!” Dit meldt de gemeente Amstelveen.

Nationale Voorleesdagen duren van 26 januari tot en met 5 februari 2022. Doel is om het voorlezen te stimuleren aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Uit onderzoek blijkt namelijk hoe belangrijk voorlezen is voor opgroeiende kinderen. Want met vijftien minuten voorlezen per dag, leert een kind zo’n duizend nieuwe woorden per jaar. Daarbij ze leren later ook nog eens makkelijker lezen.

Nationale Voorleesdagen 

Stichting Lezen organiseert samen met de Stichting Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) de nationale voorleesdagen met het voorleesontbijt, de prentenboeken top 10 en het prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Door: Nationale Onderwijsgids