Kinderopvangtoeslag 2022 definitief, netto kosten voor ouders nemen toe

De kinderopvangtoeslag 2022 is nu definitief. Het gaat dan over de uurtarieven waarover de Belastingdienst maximaal uitkeert. Ook de inkomenstabel is aangepast. Volgend jaar is er een wijziging wat betreft kinderopvangtoeslag. Voor bso kan er meer uren toeslag aangevraagd worden. Het maximum hangt nog steeds af van het aantal gewerkte uren van de ouder die het minst werkt. Dit meldt BOinK.

Voor bso-uren kon maximaal voor 70 procent van de werkuren kinderopvangtoeslag worden aangevraagd. Vanaf 2022 geldt dat dit percentage hetzelfde is aan de dagopvang, namelijk 140 procent. Ook geldt vanaf 2022 voor bso een maximum van 230 uur per kind per maand. Dit was eerder 122 uur.

Toeslagen berekening 

Vanaf 25 november kan er weer op de website van Toeslagen een berekening worden gemaakt van de toeslagen in 2022. Daarvoor heeft Toeslagen een rekenhulp. Vanaf 25 november kan er ook via de kinderopvangtoeslagen-app of op de website gekeken worden hoeveel toeslag men ontvangt in 2022. 

Netto kosten nemen toe 

De maximum uurprijzen stijgen komend jaar met maar 0,51 procent. In de kinderopvangsector wordt een totale kostenstijging van tussen de 2,8 procent en 3,4 procent verwacht. De netto kosten voor ouders zullen dus gaan toenemen. 

Door: Nationale Onderwijsgids