nijntje museum in Utrecht groeit uit jasje en wordt uitgebreid

Het Centraal Museum Utrecht werkt aan de eerder aangekondigde uitbreiding en herinrichting van het nijntje museum. Deze uitbreiding is nodig omdat het huidige museum te klein is voor de vele bezoekers die er jaarlijks komen. Door de vergroting is het mogelijk om ook een theater experience én nijntje café in het museum onder te brengen. Dit meldt de gemeente Utrecht.

Tijdens de uitbreiding en herinrichting van het nijntje museum verhuist het kindermuseum tijdelijk naar de voormalige bibliotheek aan de Oudegracht 167 in Utrecht. Naar verwachting gaan daar half november de deuren open. Deze plek biedt een authentieke, sfeervolle en centraal gelegen ruimte om het hele huidige nijntje museum onder te brengen. Dit betekent dat de kinderen in herkenbare ruimtes op onderzoek kunnen uitgaan, want alle nijntje themaruimtes verhuizen mee.
 

Veel belangstelling

Zakelijk directeur Marco Grob: “Er is na vijf jaar nijntje museum nog steeds heel veel belangstelling voor een bezoek aan de wereld van nijntje en haar vriendjes. Dat merkten we ook na de heropening afgelopen juni. Ik ben daarom erg blij dat we in de voormalige bibliotheek een zeer toepasselijke en geschikte locatie hebben gevonden om in deze behoefte te kunnen blijven voorzien, ook tijdens de verbouwing.”
 

Opening vernieuwd nijntje museum zomer 2022

Het vernieuwde nijntje museum in de Agnietenstraat gaat naar verwachting in de zomer van 2022 open. Dit bevat nieuwe en verbeterde themaruimtes en een theater experience, waarmee het museum museum zijn aanbod kan uitbreiden en ook meer bezoekers kan ontvangen. Ook is er een eigen horecagelegenheid.
 
Door: Nationale Onderwijsgids