Brancheverenigingen willen versoepelingen in kinderopvang

De Branchevereniging Kinderopvang (BK) en de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) willen dat er ook voor de kinderopvang versoepelingen in de coronamaatregelen komen. Het in stand houden van aparte groepen (cohorten) vinden ze ‘onredelijk’. Dit meldt Kinderopvang Totaal.

Op zaterdag 5 juni gaat een nieuwe reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Het kabinet besluit uiterlijk vandaag welke maatregelen precies aangepast zullen worden, en geeft vanavond om 19.00 uur toelichting tijdens een persconferentie. De kinderopvangbranche wil dat de kinderopvang ook meegenomen wordt in deze versoepelingen.

Coronamaatregelen in de kinderopvang

Momenteel is in de kinderopvang nog het ‘generiek kader’ van kracht. In dit kader staan adviezen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, zoals het beperken van contacten, afstand houden, een gezondheidscheck en hygiënemaatregelen. De brancheverenigingen vinden het onredelijk dat er in de kinderopvang nog vastgehouden moet worden aan bubbels (cohortering), terwijl dit in andere sectoren, zoals het voortgezet onderwijs, al losgelaten is. “Daarbij komt de zomer eraan en spelen kinderen veel buiten, waar de kans op besmetting kleiner is”, stellen de verenigingen. Daarom pleiten zij voor een afbouw van de maatregelen.

Door: Nationale Onderwijsgids