Amsterdamse voorscholen presenteren zich online

Amsterdam organiseert op woensdag 14 april tussen 10.00 en 12.00 uur de Online Dag van de Voorschool. De voorschool is een kinderdagverblijf met een speciaal programma voor peuters tussen de 2 en 4 jaar, dat mooi aansluit op de basisschool. De dag biedt ouders de gelegenheid zich te oriënteren op de voorschool die het beste bij hun kind past. Er doen maar liefst 230 voorscholen mee. Dit meldt gemeente Amsterdam.

Alle Amsterdamse peuters kunnen naar de voorschool. Ze gaan daar tekenen, zingen, bewegen, luisteren en taalspelletjes doen. Leuk én leerzaam. De voorschool werkt vaak samen met een basisschool. Het programma van de voorschool sluit aan bij het programma en de werkwijze in groep 1 en 2 van de basisschool.
 
Ruim 200 voorscholen hebben voor de open dag op 14 april een filmpje gemaakt waarop je kunt zien hoe de voorschool er van binnen uitziet. Meteen inschrijven kan vanaf 1 jaar.  Het is mogelijk live te chatten met een medewerker en via Zoom kan er worden gevideobeld met verschillende voorscholen.
 
Dit jaar doen 230 voorscholen mee aan de Online Dag van de Voorschool. In ieder stadsdeel doen voorscholen mee. Op dagvandevoorschool.nl staan alle deelnemende voorscholen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids