Kinderopvang kampt met steeds meer coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen en dus quarantaine-gevallen in de kinderopvang neemt toe, zowel onder kinderen als pedagogisch medewerkers (pm’ers) en gastouders. Volgens de Branchevereniging Kinderopvang gaat het zelfs om een verdubbeling van het gemiddeld aantal besmettingen in vergelijking met een week eerder. Dit meldt Kinderopvang Totaal.

De Branchevereniging Kinderopvang (BK) heeft sinds eind januari een meldpunt voor het aantal in quarantaine geplaatste kinderen en pm’ers/gastouders. Afgelopen week werden er gemiddeld 403 meldingen gedaan van kinderen die in quarantaine moesten, en 77 pm’ers. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de week daarvoor.

BK-directeur Emmeline Bijlsma zegt over de cijfers: “Als je heel koel en afstandelijk naar de cijfers kijkt, valt het aantal kinderen dat in quarantaine moet ten opzichte van het totaal aantal kinderen dat naar de opvang gaat, mee.” Als ze met een menselijke blik kijkt is Bijlsma echter minder optimistisch: “Voor alle ouders en kinderen die te maken krijgen met een quarantaine betekent het weer een hoop georganiseer voor de ouders, weer een week zonder ontwikkeling voor kinderen.”

Door: Nationale Onderwijsgids