Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Ouder snappen niet waar het bedrag dat ze hebben teruggekregen voor de kinderopvang op gebaseerd is. Een groep ouders die tijdens de coronacrisis bleef betalen voor de opvang van hun kinderen heeft hier een hoger of lager bedrag voor teruggekregen. Stichting voor Werkende Ouders en belangenorganisatie BOinK hebben hierover verschillende meldingen ontvangen van ouders die net een bedrag op hun rekening gestort hebben gekregen. Dit meldt NOS. 

“Soms konden we het verschil aan ouders uitleggen, en klopte het wel. Maar er zijn ook gevallen die wij niet begrijpen”, laat BOinK weten. Het gaat om ouders die meer hebben betaald dan ze hebben teruggekregen én om ouders die meer hebben teruggekregen dan ze hebben betaald. Gjalt Jellesma van de belangenorganisatie vindt het desondanks knap hoe snel de regeling is opgezet. Hoewel het misschien in 1 of 2 procent van de gevallen is misgegaan, zijn dat wel een paar duizend ouders die hierover vragen hebben.

Herziening aanvragen

De berekening is gebaseerd op het inkomen van een huishouden, het aantal kinderen in datzelfde huishouden, de maximum uurprijs en het aantal doorgegeven uren. Hierbij gaat het om de bekende gegevens op 6 april 2020. Veranderde iemands situatie daarna, dan is dat niet meegenomen in de berekening. Ouders die een herziening willen, kunnen dat doen.

Door: Nationale Onderwijsgids