Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Iedereen die betrokken is geweest bij de kinderopvangtoeslagaffaire, waaronder kopstukken in de politiek, zijn voor het einde van dit jaar parlementair ondervraagd. Tenminste, als het aan de Tweede Kamer ligt. Het dagelijks bestuur van de Kamer, het presidium, moet hiervoor nog toestemming geven. Dit meldt de Telegraaf. 

Duizenden ouders zijn door de Belastingdienst onterecht aangemerkt als fraudeur. Sommigen moesten tienduizenden euro’s terugbetalen aan de fiscus, omdat ze zogenaamd kinderopvangtoeslag hadden ontvangen waarop zij geen recht hadden. Bij de parlementaire ondervraging hierover kan het zijn dat onder meer minister Wiebes, PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher en misschien zelfs premier Rutte worden ondervraagd. Rutte speelt hierin een rol omdat hij voormalig voorzitter is van de commissie die de fraudeaanpak bij toeslagen ontwikkelde.

Rapportage met bevindingen

Voor het einde van het jaar moet er een rapport komen met daarin de bevindingen. Een nog op te stellen commissie stelt dit rapport na de overhoring op. Alle fracties in de kamer moeten nog overleggen over wie ze hiervoor willen inzetten. 

Door: Nationale Onderwijsgids