Morgen, 19 mei, is het de Dag van de Groene Kinderopvang

Morgen, dinsdag 19 mei, is het de Dag van de Groene Kinderopvang. Het thema dit jaar is: ‘Natuur, daar zit muziek in!’ Het doel van deze dag is om de kinderopvang groener te maken. Dit meldt Stichting Groen Cement.

 

Stichting Groen Cement besloot dit er dit jaar voor te kiezen om de dag een muzikale tint te geven,omdat er veel verschillende geluiden en muziek zijn te vinden in de natuur. De stichting roept kinderopvangorganisaties op om zoveel mogelijk natuuractiviteiten met kinderen te doen en dit actief aan de buitenwereld te laten zien. Op die manier kan uitgedragen worden dat natuurbeleving en buitenspelen van belang zijn voor het gezond opgroeien van kinderen.
 
Op de dag zelf kunnen leuke initiatieven worden gedeeld door een foto te mailen met korte toelichting van de activiteit. Deze foto kan van 19 tot en met 23 mei worden opgestuurd naar info@groencement.nl met als onderwerp 'fotowedstrijd DVDGKO'. De voorwaarden voor de prijswedstrijd zijn te lezen op de website van de Groene Kinderopvang.
 
Elk jaar organiseert Stichting Groen Cement de Dag van de Groene Kinderopvang (DVDGKO), die plaatsvindt op de derde dinsdag in mei. Op die dag wordt er samengewerkt tussen kinderopvang, onderwijs en andere samenwerkingspartners.
 
Door: Nationale Onderwijsgids