Normal_3989

DEN HAAG (ANP) - Regeringspartij CDA wil binnen vijf dagen opheldering van het kabinet over mogelijke problemen met de kinderopvangtoeslag.

Tweede Kamerleden Eddy van Hijum en Pieter Omtzigt van het CDA vrezen dat duizenden ouders de afgelopen dagen ten onrechte een brief van de Belastingdienst hebben gekregen, omdat er geen registratienummer bekend zou zijn van de gastouder of het kinderdagverblijf waar hun kroost wordt ondergebracht.

Dat blijkt maandag uit schriftelijke vragen van de CDA'ers aan minister Henk Kamp (Sociale Zaken) en staatssecretaris Frans Weekers (Financiën).

De Kamerleden willen dat de verantwoordelijk bewindspersonen haast maken met de beantwoording van hun vragen, omdat ouders van de Belastingdienst maar tot eind januari de tijd krijgen om te reageren.

Rompslomp
Volgens Van Hijum en Omtzigt worden ouders nu met veel administratieve rompslomp opgezadeld, omdat zij nog deze maand moeten bewijzen dat hun kinderopvang of gastouder wel geregistreerd is om nog in aanmerking te komen voor de kinderopvangtoeslag.

Terwijl de CDA'ers vermoeden dat de Belastingdienst en gemeenten steken hebben laten vallen in de registratie.