Normal_childrens-books-583367_1920

De minibieb is bezig aan een opmars. Nu scholen en bibliotheken dicht zijn vanwege de coronacrisis moeten mensen inventief zijn om toch te kunnen blijven lezen. En dat kan met de minibieb, een kastje waar je boeken in kunt plaatsen die anderen gratis kunnen lenen en ruilen. Dit melden NU.nl en minibieb.nl.

De minibieb bestaat al veel langer, maar is in deze coronatijd aan een opmars bezig. Het idee erachter is dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken, met elkaar en voor elkaar. In de minibieb kun je zelf boeken plaatsen die anderen gratis kunnen lenen en ruilen. De minibieb wordt dan ook altijd op een plek neergezet die vanaf de openbare weg bereikbaar is.
 
Zo is Alphen aan de Rijn ook een aantal minibiebs rijker. Er is recent één geplaatst in de speeltuin aan de Pim Mulierstraat. Deze is gemaakt en ingericht door wijkbewoners met hart voor boeken. "Een mogelijkheid om altijd een boek te kunnen lezen. Op de onderste plank boeken voor kinderen en op de bovenste plank boeken voor volwassenen. Je leent een boek, maar je zet er wel een boek voor terug. Zo wisselt het aanbod en blijft het aantrekkelijk.” 
 
Zelf een minibieb openen? Kijk op minibieb.nl hoe je dit kunt doen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids