Congres Lezen Centraal handelt dit jaar over De doorgaande leeslijn

Op 1 april 2020 vindt het jaarlijkse congres Lezen Centraal van Stichting Lezen. Thema van dit jaar is De doorgaande leeslijn. Op het congres worden de laatste trends en ontwikkelingen in het denken over lezen en leesbevordering belicht. Dit meldt Stichting Lezen.

Op het congres staat het nieuwe rapport De doorgaande leeslijn; de leesontwikkeling van 0 - 20 jaar van Stichting Lezen centraal. Sinds het verschijnen van De doorgaande leeslijn in 2005 is er veel veranderd in het medialandschap. Ook heeft het wetenschappelijk onderzoek naar lezen en leesbevordering niet stilgestaan. De nieuwe inzichten, voortkomend uit deze wetenschappelijke onderzoeken, zijn terug te vinden in De doorgaande leeslijn; de leesontwikkeling van 0 – 20 jaar.
 
Het congres is bedoeld voor medewerkers in de kinderopvang, leraren (po t/m hbo), beleidsmakers, bibliotheekprofessionals, onderzoekers en andere geïnteresseerden in leesbevordering. Het vindt plaats op woensdag 1 april van 9.30 tot 18.00 uur in Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. De kosten bedragen 190 euro, studenten betalen 35 euro. Aanmelden kan via deze link.
 
Door: Nationale Onderwijsgids